FAQ

FAQ

 

Hvad er Gofer?

Gofer er en deleøkonomisk on-demand tjeneste, hvis formål det er at formidle opgaver mellem folk som har brug for hjælp til f. eks rengøring eller en handymand, og folk som har kompetencerne og motivationen for at udføre disse services. På nuværende tidspunkt kan man bestille rengøring, en elektriker, VVS’er, eller en handymand. For det meste kan vores kunder få hjælp med timers varsel.

 

Hvad inkluderer en rengøringsopgave?

Vores standard rengøringsservice inkluderer alle de basale opgaver, som der er forbundet med en dag-til-dag rengøring. Snart vil du også kunne tilføje ekstra services, så som ovnrens, indvendige vinduer, indvendig køleskab mv.

Du kan tjekke den fulde rengøringsliste her.

 

Har I en forsikring som kan dække mine ting, hvis uheldet er ude?

På nuværende tidspunkt har vi ikke en forsikring der dækker vores kunder, hvis uheldet skulle ske, og en af vores hjælpere kommer til at ødelægge en genstand hos kunden. Vi arbejder dog på at få en sådan forsikring, og er i dialog med flere forsikringsselskaber. Vi forventer at have en løsning klar meget snart.

 

Hvordan vælger I jeres helte?

Vores helte er vores ét og alt, da det er dem der møder vores kunder hver evig eneste dag. De skal sørge for at levere en ydelse som er i absolut topklasse. Derfor vælger vi vores helte med største omhu. Hver eneste ansøger kommer igennem et interview, så vi kan få en forståelse af hans/hendes motivation for at arbejde med os. Samtidig beder vi alle ansøgere om at fremvise et rent straffeattest.

Hvis ansøgeren går igennem nåleøjet, får vedkommende en grundig introduktion til vores værdier, principper og måder at gøre tingene på. Først derefter er man i stand til at tage opgaver ind.

Efter at opgaven er udført, beder vi vores kunder om at bedømme den netop afsluttede opgave med henblik på hele tiden at forbedre den service der bliver leveret, og på den måde vil det i længden også altid være de dygtigste helte der får opgaverne.

 

Er det mig eller jer der skal sørge for rengøringsartikler?

For at sikre os at du får den bedste og mest effektive service, har vi valgt at du som kunde skal sørge for at have rengøringsartiklerne tilgængelig for vores partnere. Følgende artikler vil være optimalt at have:

 • Universal rengøring
 • Toiletrens
 • Glasrens
 • Afkalkningsmidler
 • Gulvpleje (til gulvvask)
 • Moppe el. lign. til gulvvask
 • Støvsuger
 • Klude og viskestykker
 • Rengøringshandsker

 

Skal jeg være tilstede, mens mit arbejde bliver udført?

Nej, men vi anbefaler at du er hjemme de første 10-15 minutter, så du og hjælperen kan hilse på hinanden, eventuelle spørgsmål kan blive afklaret, og der kan blive forventningsafstemt.

Hvis du ikke kan være tilstede, beder vi dig efterlade klare instrukser til din hjælper, før dennes ankomst. Det skal være klart for hjælperen 1) Præcise instrukser på hvad opgaven indebærer. Eventuelt det de skal være ekstra påpasselige eller grundige med. 2) Hvordan de kan komme ind i og ud af din bolig.

 

Kan jeg aflevere en nøgle til min hjælper?

Det kan du godt, men husk at du selv skal koordinere aflevering af nøglerne med din hjælper. Husk også at udlevering af nøgler sker på eget ansvar, og at Gofer ikke kan stilles til ansvar for nøgler der bliver væk eller andet.

 

Kan jeg tilføje ekstra tid til en opgave?

Ja, det kan du godt. Vil du gerne have at din hjælper arbejder lidt længere end du på forhånd havde booket? Det er ikke noget problem, så længe din hjælper har tid til det. Det kræver blot at du sender os en skriftlig mail på kundeservice@gofer.dk, hvor du fortæller os hvor lang tid der yderligere er behov for. På den måde kan vi trække beløbet for den ekstra tid fra dit kort, når arbejdet er færdigt. For at du kan være sikker på at der er nok tid, anbefaler vi at du booker lidt ekstra tid - vi vil kun trække beløbet for den tid din hjælper faktisk har været der. Det betyder, at hvis du har booket en time ekstra, og din hjælper kun har været der i 45 minutter, så betaler du naturligvis kun for 45 minutter.

 

Bruger I sort arbejdskraft?

Nej. Vi er ikke arbejdsgiver, men en online platform som formidler opgaver mellem folk der gerne vil have gjort rent, og folk der vil gøre rent. For denne formidling, tager vi et mindre beløb, som går til at vedligeholde og udvikle vores IT-systemer, ekstern betalingsløsning, markedsføring mv. Dette beløb er altid inkluderet i den pris du får som kunde (og er på 20% af det totale beløb). Som det er nu, skal vores partnere dog selv sørge for at betale skat af deres indkomst fra Gofer, da der endnu ikke findes en automatisk skattebetaling for brugere af deleøkonomi ordningerne. Vi opfordrer altid vores partnere til at sørge for at betale deres skat af deres indkomst fra Gofer, og vi hjælper dem også gerne med det, hvis de ikke selv kan finde ud af det.

Vi arbejder på nuværende tidspunkt sammen med Skat om at finde en løsning, så der i fremtiden automatisk bliver betalt skat af vores medlemmers indkomst.

Indtil denne løsning er klar, henviser vi vores partnere til denne udførlige guide på SKATs’ hjemmeside, der viser hvordan det gøres nemmest. Guiden findes her: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2236769.

 

Hvordan bruger jeg mit håndværkerfradrag?

Gå ind på www.skat.dk og klik på ’Fradrag’. Og derefter på ’Håndværkerfradrag’.

 

Klik herefter på ’Indberet dit håndværkerfradrag for 20XX’.

 

Log herefter på med din foretrukne login metode og følg den trinvise proces på siden.

 

Kan jeg afbestille en booking?

Det kan du sagtens. Det skal bare gøres senest 24 timer inden opgaven skulle have været startet. Hvis afbestillingen sker efter dette tidspunkt, er vi nødsaget til at trække det fulde beløb af hensyn til hjælperens honorar.

Afbestilling kan ske ved at skrive til kundeservice@gofer.dk

 

Kan jeg rykke tidspunktet på en opgave?

Det kan du også sagtens. For at rykke en opgave, skal du starte med at kontakte din hjælper. Derefter skal du sende en mail til kundeservice@gofer.dk med ændringerne.

Ændringsanmodningen skal dog ske senest 24 timer inden opgaven skulle have været startet, da vi i modsat fald ikke vil kunne garantere at din anmodning bliver godkendt, og at der derfor vil blive trukket fuldt gebyr selvom du er forhindret i at din hjælper besøger dig på det aftalte tidspunkt

 

Jeg er ikke tilfreds med det stykke arbejde der er udført. Hvad gør jeg?

Vi gør alt hvad vi kan for at vores kunder får den bedste oplevelse og bliver fuldt ud tilfredse med det arbejde vores helte leverer.

Da det er dig der kender dit hjem og dine rengøringsbehov allerbedst, anbefaler vi altid at vores kunder er hjemme første gang de får besøg af en af vores helte. På den måde kan du bedst klæde din helt på til opgaven, så du får det bedste resultat ud af servicen.

Skulle det ske at du ikke bliver tilfreds med kvaliteten af den service du har fået fra en af heltene, bør du starte med at kontakte vedkommende direkte, og forsøge at finde en løsning sammen. I de allerfleste tilfælde er det nok til at en umiddelbar negativ oplevelse bliver vendt til et positivt af slagsen.

Hvis I ikke kan finde en løsning sammen med helten, bedes du sende os en skriftlig begrundelse via kundeservice@gofer.dk sammen med billeddokumentation af de problematiske områder. Dette skal være sendt til os inden for 24 timer efter opgavens udførelse, da vi ellers betragter opgaven som løst. Vi kontakter dig straks derefter for at finde en løsning.

Vi gør dog opmærksom på at Gofer ikke er arbejdsgiver i traditionel forstand, og at vi udelukkende faciliterer servicetransaktionen mellem dig og opgavetager. Se venligst vores generelle brugerbetingelser her.

 

Hvad indbefatter en hovedrengøring:

Følgende indgår i en hovedrengøring:

 • Grundig aftørring af støv på alle flader
 • Grundig afvaskning af køkkenlåger samt indvendigt i skabe
 • Rensning af ovn, komfur og håndvask
 • Rengøring af indvendige og udvendige overflader på hårde hvidevarer
 • Afvaskning af vindueskarme, dørkarme, borde, lamper, nips, paneler mm.
 • Grundig støvsugning af alle gulve
 • Grundig afvaskning af alle gulve
 • Grundig rengøring af fliser, spejle, bruseniche, badekar, håndvask, toilet og blandingsbatterier samt grundig afvaskning af vægge og indvendige/udvendige skabe/hylder på badeværelset.